Profil

Gørtlerens baggrund og uddannelse

Jeg er født i 1966 og uddannet som værktøjsmager hos Georg Jensen i 1990. Hos Georg Jensen arbejdede jeg med sliberi og udførelse af matriser til bestik, design og corpus arbejde.

I 1993 fik jeg arbejde hos Gørtler Arne Larsen, som var uddannet hos den landskendte Gørtler H.P. Iversen. Her fik jeg lært gørtler fagets teknikker og finesser, der er blandt det fineste håndværk, hvor f. eks. ledninger bliver fræset ned og dermed fuldstændig gemt væk fra lysekronens eller lampettens arm. Dette sammen med min uddannelse hos Georg Jensen, har givet mig en faglig ballast, så jeg kan tilbyde at nyproducere og reparere alt indenfor gørtler faget.

Produktion og restauration

Ved overtagelse af Arne Larsens firma overtog jeg ligeledes modeller tilbage fra Iversens tid så jeg kan nyproducere de gamle originale kroner, lampetter og stager. Jeg har speciel erfaring med restaurering af kirkebelysning, men modtager gerne nye udfordringer og giver gerne tilbud på specielle opgaver indenfor messing og bronze.

Jeg har også tilknyttet en erfaren kobbersmed som er en af de sidste som kan håndforarbejde kobber og messing efter tegning/ønske se dåbsfadet på min galleri side, som er håndslået udaf en plade messing.

Mit tidligere arbejde kan bl.a. ses på siden galleri eller kontakt mig for at aftale en tid for at se noget af det arbejde jeg har i værkstedet netop nu.